Тържествено изпращане на Випуск 2022г.

В навечерието сме на 24 май – празникът на духовността, на просветата и културата, на българската писменост. Това е празникът и на българското слово, което пренася през вековете славата на светите братя Кирил и Методий. Този ден не търси своето място в историята, а символизира нашето място на сътворци на съвременната цивилизация. Прекланяме се пред делото на Солунските братя, обявени за покровители на Европа и изразяваме уважение към тези, които в дълговечната ни история са опазили, пазят и днес, писмеността, училището и знанието като символи на националното ни достойнство. Защото всичко – и обикновено, и великото – започва от училищния чин, от нашето А, Б, от пространството на духа.

Това е денят на българския учител. Честит празник, колеги!Продължавайте все така всеотдайно и с много обич да водите своите ученици в сложния, но светъл свят на познанието!

Честит празник и на вас, скъпи ученици! Пожелавам ви да сте здрави и упорити, учете с желание и воля, бъдете знаещи и търсещи! И успявайте!

33. Езикова гимназия “Света София” изпраща своя Випуск 2022 от дръзки и амбициозни млади хора.

Стоименка Димитрова – Директор

Още новини

Scroll to Top

РУО – София-град в качеството си на Център за координиране на дейността на Националната мобилна група за психологическа подкрепа в сътрудничество с Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – София-град /РЦПППО – София-град/ разкрива безплатна телефонна линия с номер 0877183133 за осъществяване на психологически консултации, на която по график ще отговарят психолози доброволци.

Skip to content