Ден на отворени врати в 33 ЕГ “Света София”
20/05/2022
Мобилност в България на партньорите от Португалия, Турция, Хърватия, Белгия и Италия по проект “Еразъм+”
27/05/2022

Тържествено изпращане на Випуск 2022г.

В навечерието сме на 24 май – празникът на духовността, на просветата и културата, на българската писменост. Това е празникът и на българското слово, което пренася през вековете славата на светите братя Кирил и Методий. Този ден не търси своето място в историята, а символизира нашето място на сътворци на съвременната цивилизация. Прекланяме се пред делото на Солунските братя, обявени за покровители на Европа и изразяваме уважение към тези, които в дълговечната ни история са опазили, пазят и днес, писмеността, училището и знанието като символи на националното ни достойнство. Защото всичко – и обикновено, и великото – започва от училищния чин, от нашето А, Б, от пространството на духа.

Това е денят на българския учител. Честит празник, колеги!Продължавайте все така всеотдайно и с много обич да водите своите ученици в сложния, но светъл свят на познанието!

Честит празник и на вас, скъпи ученици! Пожелавам ви да сте здрави и упорити, учете с желание и воля, бъдете знаещи и търсещи! И успявайте!

33. Езикова гимназия “Света София” изпраща своя Випуск 2022 от дръзки и амбициозни млади хора.

Стоименка Димитрова – Директор