Осмата Национална ученическа конференция по история събра в Кърджали младите историци на България

Осмата Национална ученическа конференция по история и цивилизации, на тема: „80 години от спасяването на българските евреи“, заведе в гр. Кърджали над 170 учители и ученици от цялата страна в средата на месец март. Събитието се организира по традиция  от СУ „Петко Рачов Славейков“ и по-специално от Школа „ИстОрика“ и се провежда под патронажа на Община Кърджали.

Официалното откриване на конференцията се проведе на 17.03.2023г. в залата на Дома на културата. Приветствени слова произнесоха кметът на гр. Кърджали – инж. Хасан Азис, директорът на СУ „П. Р. Славейков“ – Милко Багдасаров, председателят на журито – доц. д-р Албена Танева от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и членовете на журито: Таня Гезенко – експерт от Държавна агенция „Архиви“ – гр. София, Радостина Николова – държавен експерт от МОН –  гр. София, Даниела Апостолова – старши експерт ОНГО в РУО – гр. Кърджали и Гергана Димитрова – началник отдел в Държавна агенция „Архиви“  – гр. Кърджали.

В категория видеоматериал на първо място е „Огнени звезди“ на СУ “Стоян Заимов“, гр. Плевен. Две втори места се присъдиха в този раздел. За видеото „Да бъдеш надежда“ на СУ ,,Отец Паисий“  – с. Медковец, обл. Монтана и на „Истории, предавани през поколения“ на 33. ЕГ ,,Света София“  – гр. София (Автори: Александър Велчев, Дебора Григорова, Елизабет Александрова, Томислав Попов, Консултант: Величка Петрова). На трето място в този раздел е „Трагедията на голямата история в живота на отделния човек“ – СУ „Георги С. Раковски“- гр. Котел.


Още новини

Яна Чудомирова и Мария Иванова от 10 В клас бяха водещи на конкурса за ученици „София – 145 години столица на България“

На 21.05.2024г. в Националния дворец на децата се проведе конкурс за ученици „София – 145 години столица на България“. Нашите прекрасни момичета Яна Чудомирова и

Scroll to Top

РУО – София-град в качеството си на Център за координиране на дейността на Националната мобилна група за психологическа подкрепа в сътрудничество с Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – София-град /РЦПППО – София-град/ разкрива безплатна телефонна линия с номер 0877183133 за осъществяване на психологически консултации, на която по график ще отговарят психолози доброволци.

Skip to content