Ден на Европа в 33.Езикова гимназия „Света София“

По случай Деня на Европа младшите посланици на ЕП в 33.Езикова гимназия „Света София“ инициираха различни дейности:

1.На 9 май част от посланиците заедно с госпожа Димитрова-директор на гимназията посетиха общината на район „Илинден“,като присъстваха на заседание на кмета-Иван Божилов с ръководителите от общинската администрацияКметът запозна учениците със задачите,които всеки отдел има.Младите хора се увериха колко знания,енергия и воля са необходими за разрешаване на различни проблеми.

Гостите на общината и кметът на района инспектираха ремонтните дейности на улица“Кукуш“.В края на срещата господин Божилов пожела на учениците да бъдат здрави,ученолюбиви и любопитни към света,защото само образованите хора са способни да изградят по-добър свят.Младшите посланици си тръгнаха и с добра новина ,че след две години ще имаме нова сграда.

2.Среща с Мария Богомилова –студентка в специалност „Европеистика“в СУ“Св.Климент Охридски“ и възпитаничка на гимназията.Тя подробно представи учебната програма и многообразието от профили,възможностите за стаж в различни институции.

3.На 9 май част от посланиците участваха в гражданския диалог“Образование и иновации-взаимодействия и предизвикателства,организиран от Мария Габриел.

4.Младшите посланици представиха пред ученици от училището презентации на тема“Образование без граници“,като разказаха на своите връстници за възможностите,които предлагат отделни университети в други европейски държави.

5.Фоайето на училището беше украсено с плакати и балони.

Още новини

Scroll to Top

РУО – София-град в качеството си на Център за координиране на дейността на Националната мобилна група за психологическа подкрепа в сътрудничество с Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – София-град /РЦПППО – София-град/ разкрива безплатна телефонна линия с номер 0877183133 за осъществяване на психологически консултации, на която по график ще отговарят психолози доброволци.

Skip to content