Посещение на ученици от 8. и 9. клас в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“

По случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, ученици от 8. и 9.клас и техните преподаватели  г-жа Маркова, г-жа Узунова, г-жа Кросби и г-жа Данаилова посетиха Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.   

Възпитаниците на гимназията имаха възможността да разгледат ценни исторически ръкописи, да се запознаят отблизо с едни от най-важните документи от времето на Средновековна България, да разберат повече за начините на разпространение на книжовността през този период, да видят как на практика е работила първата печатна преса, а също така и да се запознаят с особеностите на реставрирането като процес.

Любезните домакини запознаха учениците с възможностите и допълнителните ресурси за ползване, които могат да са от полза в обучението им.

Посещението в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ събуди още повече  идеи за последващи извънкласни мероприятия.

Още новини

Scroll to Top

РУО – София-град в качеството си на Център за координиране на дейността на Националната мобилна група за психологическа подкрепа в сътрудничество с Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – София-град /РЦПППО – София-град/ разкрива безплатна телефонна линия с номер 0877183133 за осъществяване на психологически консултации, на която по график ще отговарят психолози доброволци.

Skip to content