Ученици от 11. клас посетиха Фестивала Тракийски Мистерии

Ученици от 11. клас с профил история и цивилизации заедно с техния преподавател г-н Александър Цветков посетиха град Пловдив на 30.09.2023г. Имаха възможността да се докоснат до мистерията на Тракийския обреден хляб, керамиката, сакралните одежди и битието на траките. Боравиха с така наречената валута ,,тракон“, разказаха им за символите и тяхното значение по дрехите и украшенията, които носят. Присъстваха и на гранд спектакъла ,,Тракийска Мистерийна драма“, който се проведе в Античен театър Пловдив. Учениците успяха да видят и да се потопят в онези вълшебни времена, които са гледали само по филмите и чели в книгите. Обогатиха се с много нова, интересна и полезна информация.

Още новини

Яна Чудомирова и Мария Иванова от 10 В клас бяха водещи на конкурса за ученици „София – 145 години столица на България“

На 21.05.2024г. в Националния дворец на децата се проведе конкурс за ученици „София – 145 години столица на България“. Нашите прекрасни момичета Яна Чудомирова и

Scroll to Top

РУО – София-град в качеството си на Център за координиране на дейността на Националната мобилна група за психологическа подкрепа в сътрудничество с Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – София-град /РЦПППО – София-град/ разкрива безплатна телефонна линия с номер 0877183133 за осъществяване на психологически консултации, на която по график ще отговарят психолози доброволци.

Skip to content