Специална награда от евродепутата Емил Радев за ученици на 33. ЕГ в VII национален ученически конкурс по историческа памет ,,Будител”


Ученици от 12 клас спечелиха специална награда в Шести национален ученически конкурс по историческа памет ,,Будител”. Давид Петров – 12 Б клас, Симона Асенова – 12 Б клас и Ивана Кирилова – 12 В клас заедно с техния научен ръководител Александър Цветков – преподавател по история и цивилизации посетиха гр. Варна, където представиха резюме на доклада си на тем “Санстефанския мирен договор” пред професори, учители и ученици. На 13.11 и 14.11 се състоя Национална ученическа конференция ,,Завещаната ни свобода”, на която не само представиха работата си, но и имаха възможността да чуят по няколко думи от професор Пламен Митев, историк и преподавател в СУ „Климент Охридски“, с когото учениците имаха възможност да коментират историческите факти, а също и митовете около най-ярките личности, свързани с националните идеали и борбата за освобождение на България. В беседите с учениците и учители се включиха още д-р Милен Врабевски, председател на фондация „Българска памет“, Боян Ботйов, председател на фондация „Христо Ботйов“, както и специалистите от РИМ – Варна. Учениците бяха наградени със спеиална награда от д-р Емил Радев – евродепутат и възпитаник на Първа езикова гимназия. Пътуването си завършиха с посещение на Мадарския конник, музея на восъчните фигури “Царевград Търнов” във Велико Търново, както и с разходка из града.

Още новини

Яна Чудомирова и Мария Иванова от 10 В клас бяха водещи на конкурса за ученици „София – 145 години столица на България“

На 21.05.2024г. в Националния дворец на децата се проведе конкурс за ученици „София – 145 години столица на България“. Нашите прекрасни момичета Яна Чудомирова и

Scroll to Top

РУО – София-град в качеството си на Център за координиране на дейността на Националната мобилна група за психологическа подкрепа в сътрудничество с Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – София-град /РЦПППО – София-град/ разкрива безплатна телефонна линия с номер 0877183133 за осъществяване на психологически консултации, на която по график ще отговарят психолози доброволци.

Skip to content