Ученици от 33 ЕГ отбелязаха Международния ден на франкофонията с редица извънкласни дейности

На 18.03.2024г. ученици от 8, 9 и 10 клас с чуждоезиков профил – френски език с техните преподаватели – г-жа Маргарита Събева и г-жа Надежда Данаилова отбелязаха Международния ден на франкофонията в НЧ “Г.С.Раковски -1925”. Младшите посланици от 10 клас бяха подготвили презентация с интересни факти за Франция и френския език. Учениците от 8 и 9 клас се включиха в караоке с избрани френски хитове.

На 20.03.2024г. учениците от 8 Г клас с класен ръководител Надежда Данаилова – преподавател по френски език посетиха Националната галетия “Квадрат 500”. Там имаха възможността да се насладят на българското и европейско изкуство създадено през различните векове.

Посетиха също така Храм-паметника „Св. Александър Невски” и гроба на Иван Вазов.

На 22.03. 2024г. учениците от 8г се включиха във франкофонското караоке за осмокласници, организирано от Френския институт по повод Франкофонията.

По повод честванията на Франкофонията Бранимир Генев, отговортик Представителство Кампус Франс-България, посети 33.ЕГ “Света София”. Той запозна учениците с възможностите за висше образование във Франция и франкофонските университетски програми в България.

Още новини

Scroll to Top

РУО – София-град в качеството си на Център за координиране на дейността на Националната мобилна група за психологическа подкрепа в сътрудничество с Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – София-град /РЦПППО – София-град/ разкрива безплатна телефонна линия с номер 0877183133 за осъществяване на психологически консултации, на която по график ще отговарят психолози доброволци.

Skip to content