Ученици на 33. ЕГ „Света София“ спечелиха трето място на Деветата национална научна конференция по история и цивилизации, 2024 Г.

Полина Кирилова и Фархан Алам от XI „г“ клас и техният преподавател по история г-жа Величка Петрова, бяха отличени с трето място за своя видео проект „Преживяно и разказано ….“, посветен на 80. годишнината от Деветосептемврийския преврат в България.
Конференцията се проведе на 5,6 и 7 април 2024 г. в гр. Кърджали, под надслов „Личности и събития, повлияли на човешката история“, като темата беше посветена на „Преврати, атентати, революции и граждански войни“. В надпреварата се включиха рекорден брой участници – 150, представляващи 35 училища от 21 населени места в страната. Тази година оценяващото жури беше съставено само от преподаватели на СУ „Св. Климент Охридски“, а именно председател: проф. дин Диляна Ботева и членове: проф. д-р Надя Манолова, доц. д-р Румяна Христиди и доц. д-р Александър Сивилов. Специален гост на събитието беше г-жа Радостина Николова, главен експерт по история в МОН.
Ученици от 33. ЕГ „Света София“, участваха в още две категории на конкурса. Християна Йорданова от XI „д“ клас, с ръководител г-жа Зейнеп Кордова представи историческо есе на тема: Атентатът в ц-та „Св. Неделя, а София Игнатова и Данаил Бонев от XI „в“ клас, с научен ръководител г-н Александър Цветков – доклад на тема: Атентатът в Марсилия.
За пореден път домакин и организатор на конференцията бяха СУ „П.Р. Славейков“ и школата „ИстОрика“, под ръководството на техния преподавател по история г-н Димитър Димов.

Още новини

Яна Чудомирова и Мария Иванова от 10 В клас бяха водещи на конкурса за ученици „София – 145 години столица на България“

На 21.05.2024г. в Националния дворец на децата се проведе конкурс за ученици „София – 145 години столица на България“. Нашите прекрасни момичета Яна Чудомирова и

Scroll to Top

РУО – София-град в качеството си на Център за координиране на дейността на Националната мобилна група за психологическа подкрепа в сътрудничество с Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – София-град /РЦПППО – София-град/ разкрива безплатна телефонна линия с номер 0877183133 за осъществяване на психологически консултации, на която по график ще отговарят психолози доброволци.

Skip to content