Ученици от 12. клас участваха във форум под наслов „Mладите хора и Европа: #ИзползвайГласаСи”

На 08.04.2024г. ученици от 12. клас – Симона Асенова – 12 Б клас , Кристина Господинова – 12 В клас, Димана Григорова – 12 Г клас с ръководител Александър Цветков – преподавател по история и цивилизации участваха във форум под наслов „Mладите хора и Европа: #ИзползвайГласаСи” . Сградата на Народното събрание отвори врати за тях и за още 160 участници от цялата страна. Събитието е организирано от Бюрото на Европейския парламент. Поканата към нашата гимнаизия е отправена като участници в програмата за училища – посланици на Европейския парламент.

На събитието успяха да се срещнат с български евродепутати, представители на различни политически семейства и с народни представители от Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната и да обсъдят с тях въпросите, които ги вълнуват. Работиха в различни практически занимания на различни теми, свързани с гражданска активност и младежко участие, демокрация, бъдещето на Европа, дезинформация и намаляване на отпадъците.

Още новини

Яна Чудомирова и Мария Иванова от 10 В клас бяха водещи на конкурса за ученици „София – 145 години столица на България“

На 21.05.2024г. в Националния дворец на децата се проведе конкурс за ученици „София – 145 години столица на България“. Нашите прекрасни момичета Яна Чудомирова и

Scroll to Top

РУО – София-град в качеството си на Център за координиране на дейността на Националната мобилна група за психологическа подкрепа в сътрудничество с Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – София-град /РЦПППО – София-град/ разкрива безплатна телефонна линия с номер 0877183133 за осъществяване на психологически консултации, на която по график ще отговарят психолози доброволци.

Skip to content