Ученици от 11. клас поднесоха цветя пред паметника на Ернест Солвей

На 16.04.2024г. ученици от 11. клас профил история и цивилизации заедно със своя преподавател – Александър Цветков поднесоха цветя пред паметника на Ернест Солвей в парк „Света Троица“. Поводът е 186 години от рождението на видния белгийски химик, индустриалец и филантроп, основател на Захарна фабрика. На събитието присъстваха кметът д-р Емил Бранчевски, заместник-кметът на район „Илинден“ инж. Мариела Димитрова,  Трифон Павлов – председател на ГС „Епископ Йосип Щросмайер“ . Специален гост на събитието беше първият секретар на Посолството на Кралство Белгия в България –  Джереми Тирион.

Още новини

Яна Чудомирова и Мария Иванова от 10 В клас бяха водещи на конкурса за ученици „София – 145 години столица на България“

На 21.05.2024г. в Националния дворец на децата се проведе конкурс за ученици „София – 145 години столица на България“. Нашите прекрасни момичета Яна Чудомирова и

Scroll to Top

РУО – София-град в качеството си на Център за координиране на дейността на Националната мобилна група за психологическа подкрепа в сътрудничество с Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – София-град /РЦПППО – София-град/ разкрива безплатна телефонна линия с номер 0877183133 за осъществяване на психологически консултации, на която по график ще отговарят психолози доброволци.

Skip to content